onsdag 16 juni 2010

Flickslända & eksem.....


Hur söt är inte denna lilla varelse?! En flickslända som tagen ur en tecknad film, men är helt på riktigt. Bilden har jag lånat från tidningen "Sveriges Natur" som ges ut av Naturskyddsföreningen. En väldigt bra tidning som man får om man är medlem.

Idag har en barnläkare tittat på Rasmus eksem - äntligen! Atopiskt eksem som kan växa bort så småningom, men det är inte säkert. Min lilla stackare. Det låter så "banalt" med eksem, men oj vad han lider av den här klådan det för med sej! Fick recept på storpack av den mildare kortisonkrämen vi använt tidigare - de små receptfria tuberna förslår ingenting. Sen fick han recept på en starkare kortisonkräm och ett till på storpack med mjukgörande salva, vilket också går åt som smör. Han ska i stort sett alltid vara insmord med någonting. Vi pratade om Tavegyl mot klådan, men ska avvakta med det och se om nya salvan funkar först.

Igår blev vi glatt överraskade av Timos styvfar som knackade på dörren. Han är i Sverige och hälsar på sina barn & släkt. Han skulle komma hit en sväng till innan han åker hem till Finland igen. Vi ses så sällan så det var roligt!


Carpe diem!

1 kommentar:

  1. Godt å høre at dere har fått hjelp for vi har hatt en hevrdag med atopisk eksem i 9 år nå og det er ikke bare bare. AE er en kronisk sykdom som må tas mer på alvor i allefall i Norge. Dere i Sverige har noen rettigheter som er bedre for AE pasienter enn her hjemme.

    Masse lykke til med behandlingen - du kan lese om vår eksem hverdag på vår blogg.

    SvaraRadera